Blog Miss športa Slovenije

Sem Klavdija Golija, dijakinja ekonomskega razreda Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra v Kamniku. Že od vrtca svoj prosti čas rada preživljam v plesnih dvoranah. Sprva sem začela s cheerleadingom, vendar sem se kasneje želela preizkusiti tudi v cheer plesu.

Začetki cheerleadinga, iz katerega se je postopoma razvil tudi cheer ples, segajo v 19. stoletje v Združene države Amerike. Sprva je služil kot popestritev tekem ameriškega nogometa, nato pa je postal samostojna disciplina. Cheer ples je mešanica hip hop-a, jazz-a ter mnogih drugih plesnih zvrsti. Zanj je značilna uporaba cofov in dinamičnih, izrazitih gibov. Vključenih je tudi veliko baletnih elementov in raznovrstnih skokov, ki zahtevajo atletsko zmogljivost. Čeprav veliko ljudi misli, da to ni šport, je za izvedbo celotne koreografije pomembna kondicijska pripravljenost vrhunskih športnikov. Z letošnjim letom smo bili priznani tudi s strani olimpijskega komiteja in s ponosom lahko rečem, da bomo kmalu svoj delež prispevali tudi na olimpijskih igrah.

Svoje znanje izpopolnjujem pri plesno navijaški skupini Leaders Unified Dance Team v Domžalah. Treningi na začetku sezone potekajo trikrat  tedensko po dve uri, med tekmovalnim obdobjem pa tudi med vikendi 3-5 ur. Na sezono imamo približno štiri ali pet tekem, udeležujemo pa se tudi nastopov. Čeprav se pet tekem na sezono sliši malo, je potrebno v dobrih dveh minutah koreografije pokazati baletno, gimnastično in akrobatsko tehniko ter ogromno energije. Pred tekmo je treba točko dobro utrditi, poenotiti plesalke in na tekmi popolno odplesati celotno koreografijo. S svojimi nastopi pa popestrimo tudi raznorazne kulturne in športne prireditve, z letošnjim letom pa smo postale tudi uradna plesna skupina KK Helios Suns.

Pri cheer plesu mi je všeč to, da je skupinski šport. Naučila sem se, da nesebična pomoč in sodelovanje pripeljeta do odličnih rezultatov. S soplesalkami smo tesno povezane in se družimo tudi v prostem času. Tako nekaj soplesalk predstavlja tudi moje najboljše prijateljice, vodi pa nas moto: “Če si nekaj v življenju želiš, bos našel način, da to dosežeš. Brez strahu. Brez mej.”

 

  • Povej naprej

Ekipa Miss športa Slovenije

Prireditev Miss športa SlovenijeLeave a Reply

Your email address will not be published.