kdaj je čas za ločitev

Zakon vsekakor ni lahka stvar. Od zakoncev zahteva mnogo prilagajanja, razumevanja, oproščanja in drugih preizkušenj. Pravzaprav vsakdo, po določenem obdobju zakona pomisli na ločitev. Le-ta misel je odvisno od situacije, vzgoje in ostalih dejavnikov (tudi partnerja), lahko bolj ali manj privlačna. Nekateri se v težkih zakonih odločijo vztrajati, drugi v sicer ne tako slabih situacijah raje izberejo ločitev. Tako se morda loči kdo, ki za to gotovo nima pravega razloga, tisti pa, ki ga morda ima pa ostane v zakonu.

Kateri so pravi razlogi za ločitev

Pri razmišljanju o ločitvi se moramo najprej vprašati, zakaj smo se z določeno osebo sploh poročili? Kaj je bilo tisto, kar nas je takrat prepričalo do te mere, da smo sploh šli v zakon? To da se ljudje spreminjajo nam je moralo biti jasno že vnaprej, to da ima oseba, ki smo jo poročili tudi slabe plati tudi. Primeren razlog za ločitev je tako bodisi nasilje partnerja, oz druge zadeve, ki tako ali drugače ogrožajo družino. Prav tako je dober razlog zmota v osebi, če se je nekdo pretvarjal da nekaj je, pa to ni bil že takrat.

Kdaj je čas za ločitev

Čas za ločitev je v nekaterih primerih “čimprej”, medtem, ko je v drugih primerih bolj smiselno počakati, saj je morda le situacija v določenem trenutku pretežka. Predvsem starši otrok v šolah so pod izjemnim udarom državnega aparata (šola, davki, položnice), svojih delodajalcev in drugih življenjskih in finančnih obremenitev, ki vsakogar spravijo na rob. Zato je normalno, da ljudje v tem obdobju postanejo tako obremenjeni, da bi najraje vse skupaj zapustili in “pobegnili” pred stiskami, ki jih življenje prinaša. Zavedati se moramo, da moramo rešiti le nekaj težav, potem pa pride drugačno obdobje.

Glede ločitve mora vsak zase oceniti, ali ima dober razlog zanjo (zase) in kdaj je čas za to. Upoštevati pa moramo, da je danes ločitev promovirana v medijih. Ravno v času epidemije se je po televiziji in drugih medijih pojavilo ogromno serij in filmov ter člankov, ki so na tak ali drugačen način prikazovali ločitev kot privlačno.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja