Vseh podatkov seveda nimamo. Lahko pa povemo, da zmagovalka tekovanja Miss Amerike, dobro zasluži. Poleg želene krone, Miss America dobi dejansko res lepo plačo . Zmagovalec zaželenega naslova osvoji 50.000 dolarjev štipendije, prav tako pa prvi, drugi, tretji in četrti naslovi ne odidejo praznih rok. Vsak prejme 25.000, 20.000, 15.000 in 10.000 dolarjev štipendije.

Vendar dobitnica velike nagrade ne dobi le lepega izplačila štipendije. Po besedah koordinatorja urada in odnosov z javnostmi organizacije Miss America Chelsea Mineur zmagovalka prejme tudi šestmestno plačo, ki ji bo izplačana tekom leta. 

Torej, ocenjevanje sveta na nacionalni televiziji se ne zdi tako slabo … kajne?

 

Za marsikoga, ki s tem ni seznanjen, ga lahko to šokira, vendar v skladu s smernicami tekmovalka ne sme biti poročena. Da, v 97 letih od začetnih tekmovanj je to pravilo ostalo, vendar je bilo rahlo kasneje preoblikovano. 

Sprva tekmovalke niso smele samo poročati, tudi tekmovalne ne bi smele biti ločene. Leta 1999 se je zgodila sprememba pravil, ki je omogočila upravičenost do že poročenih tekmovalcev.