Novopečeni starši z rojstvom otroka dobijo veliko novih strahov in skrbi. Ljubezni polno okolje je naenkrat prežeto z anksioznostjo. Je dojenček zdrav, kaj pomeni, če je zakašljal? Potem pa izvedo za SIDS. Kratica pomeni sindrom nenadne smrti. Novorojenci ne smejo spati v posteljici z vzglavnikom in odejo. Prav tako zanje naj ne bi bile primerne plišaste igrače. Med spanjem se namreč lahko zadušijo. Določene plišaste igrače pa naj bi bile izdelane prav za najmlajše. Izdelane so iz naravnega materiala, bombaža, ki je prijazen do kože. Mogoče jih je oprati. So pa dovolj majhne, da ne predstavljajo nevarnosti. Če pa ste preveč prestrašeni, je bolje, da plišaste igrače podarite svojemu sinku ali hčeri, ko dopolni eno leto.

Plišaste igrače popeljejo v živalsko kraljestvo

Ker so plišaste igrače namenjene crkljanju in nudenju tolažbe, so odlično nadomestilo za dudo. Slednja je nekaj časa koristna, a predvsem za starše, ki želijo nekaj miru. Najlažje je malčka pomiriti ali utišati z dudico. Žal pa lahko to postane zelo slaba razvada in je korak v smeri permisivne vzgoje. Sčasoma lahko začne negativno vplivati na razvoj zob in govora. Na srečo pa so tukaj plišaste igrače, s katerimi je veliko bolje pomiriti otročka. Če je star več kot eno leto, mu lahko brez slabe vesti kupite ljubke plišaste igrače. Te bodo postale njegove najboljše prijateljice in njegova družba. Najverjetneje bodo mehke igračke v obliki živalic njegov prvi stik z živalskim svetom. Mehki dinozaver bo vzbudil malčkovo zanimanje za živaloslovje, iz česar bo pozneje nastala želja po branju.

Plišaste igrače učijo empatije in nežnosti

Izobraževanje se lahko začne že zelo zgodaj. Ugotovljeno je bilo, da lahko plišaste igrače zelo ugodno vplivajo na otročičev čut za empatijo in skrb. S pomočjo mehkih medvedkov, žirafic, slončkov in zajčkov se lahko uči sprejemanja, potrpežljivosti in nežnosti. Vse to so lastnosti, ki mu bodo življenje obogatile in polepšale. Ko bo šel v šolo, bo z lahkoto pridobival prijatelje. Vi ne morete biti vedno z njim in moral se bo naučiti, kako se sam pomiri. V takšnih primerih boste zelo veseli, da ste mu privoščili oslička ali pingvinčka.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja